Nya regler för er checkout!

Blog  / Nya regler för er checkout!

Som ni säkert redan känner till så börjar en ny lag som säger att kredit som betalningssätt vid e-handel ska vara ett aktivt val för konsumenten. Detta betyder att man inte får ha ett förvalt betalsätt som innefattar någon form av kredit. Detta började gälla från 1 juli.

Så här säger Finansutskottet:

För att öka konsumentskyddet på betalningsmarknaden föreslår regeringen att det införs ett krav på att betalningssätt till konsumenter ska presenteras på ett visst sätt vid e-handel. Om en konsument vid köp av varor och tjänster kan välja ett betalningssätt som innebär att en kredit inte lämnas, ska ett sådant betalningssätt visas först. Ett betalningssätt som innebär att en kredit lämnas ska inte heller vara förvalt om det finns andra betalningssätt.

Vi vill med detta informera er om denna lagändring och ber dig kontakta din betalningsleverantör om du har frågor på hur de hanterar detta.

Läs mer:

presentation-av-betalningssatt-vid-marknadsforing

Vill du veta mer?

Hör av dig och boka in en träff så berättar vi gärna mer om våra tekniska lösningar!

Kontakta oss

Varför Magento är världens största plattform

Magento är en av världens största och mest använda e-handelsplattformar och man kan säga att den har allt man behöver “out of the box”

Vikten av att hålla Magento-uppdaterad

Att regelbundet uppgradera Magento gör att du erbjuder användarna en stabil och smidig upplevelse samtidig som varje ny uppgradering erbjuder förbättrad prestanda, nya funktioner, högre säkerhet och buggfixar.

Magento 1-End of Life!

Magento upphör med supportering för version 1.