Nya regler för er checkout!

Blogg  / Nya regler för er checkout!

Som ni säkert redan känner till så börjar en ny lag som säger att kredit som betalningssätt vid e-handel ska vara ett aktivt val för konsumenten. Detta betyder att man inte får ha ett förvalt betalsätt som innefattar någon form av kredit. Detta började gälla från 1 juli.

Så här säger Finansutskottet:

För att öka konsumentskyddet på betalningsmarknaden föreslår regeringen att det införs ett krav på att betalningssätt till konsumenter ska presenteras på ett visst sätt vid e-handel. Om en konsument vid köp av varor och tjänster kan välja ett betalningssätt som innebär att en kredit inte lämnas, ska ett sådant betalningssätt visas först. Ett betalningssätt som innebär att en kredit lämnas ska inte heller vara förvalt om det finns andra betalningssätt.

Vi vill med detta informera er om denna lagändring och ber dig kontakta din betalningsleverantör om du har frågor på hur de hanterar detta.

Läs mer:

presentation-av-betalningssatt-vid-marknadsforing

Black Friday

Tänk över din strategi mer noggrant än att bara haka på rea-trenden. Black Friday handlar om erbjudanden, men ett erbjudande behöver inte handla om att ge kunden mest rabatt utan det kan också handla om att erbjuda något unikt.

Magentokonsulter

Vi på Webbhuset vet att många av kollegor i branschen jobbar med inhyrda Magentokonsulter och att det är ett väldigt vanligt sätt för att minska sina personalkostnader.

Årets e-handel sätter kunden i fokus

Vi är otroligt glada att vår kund Vanbruun vann titeln Årets E-handlare i Retail Awards. I otroligt hård konkurrens med två stora e-handlare Desenio och Bubbleroom så gäller det verkligen att utmärka sig.