Nya regler för er checkout!

Blogg  / Nya regler för er checkout!

Som ni säkert redan känner till så börjar en ny lag som säger att kredit som betalningssätt vid e-handel ska vara ett aktivt val för konsumenten. Detta betyder att man inte får ha ett förvalt betalsätt som innefattar någon form av kredit. Detta började gälla från 1 juli.

Så här säger Finansutskottet:

För att öka konsumentskyddet på betalningsmarknaden föreslår regeringen att det införs ett krav på att betalningssätt till konsumenter ska presenteras på ett visst sätt vid e-handel. Om en konsument vid köp av varor och tjänster kan välja ett betalningssätt som innebär att en kredit inte lämnas, ska ett sådant betalningssätt visas först. Ett betalningssätt som innebär att en kredit lämnas ska inte heller vara förvalt om det finns andra betalningssätt.

Vi vill med detta informera er om denna lagändring och ber dig kontakta din betalningsleverantör om du har frågor på hur de hanterar detta.

Läs mer:

presentation-av-betalningssatt-vid-marknadsforing

Nyanställd

Gentiana har flera års erfarenhet av projektledning och hennes kompetens har byggts upp utifrån många år i textil- samt IT-branschen.

Vi minns Magentodagen 2020!

Denna veckan var det planerat att ha vårt årliga evenemang på Posthotellet i Göteborg - Webbhusets Magentodag!

Rekordökning

Att det skulle bli en ökning under julhandeln var inget vi tvekade över men att det skulle bli en 50 procent ökning gentemot fjolåret hade vi inte vågat hoppas på.