Nya regler för er checkout!

Blogg  / Nya regler för er checkout!

Som ni säkert redan känner till så börjar en ny lag som säger att kredit som betalningssätt vid e-handel ska vara ett aktivt val för konsumenten. Detta betyder att man inte får ha ett förvalt betalsätt som innefattar någon form av kredit. Detta började gälla från 1 juli.

Så här säger Finansutskottet:

För att öka konsumentskyddet på betalningsmarknaden föreslår regeringen att det införs ett krav på att betalningssätt till konsumenter ska presenteras på ett visst sätt vid e-handel. Om en konsument vid köp av varor och tjänster kan välja ett betalningssätt som innebär att en kredit inte lämnas, ska ett sådant betalningssätt visas först. Ett betalningssätt som innebär att en kredit lämnas ska inte heller vara förvalt om det finns andra betalningssätt.

Vi vill med detta informera er om denna lagändring och ber dig kontakta din betalningsleverantör om du har frågor på hur de hanterar detta.

Läs mer:

presentation-av-betalningssatt-vid-marknadsforing

Nyanställda x 3

Vi välkomnar 3 härliga tillskott till Göteborgskontoret. Då vi har många nya spännande projekt är vi glada över förstärkningen av våra team. Varmt välkomna!

Kickoff hösten 2020

I fredags hade vi höstens kickoff, med gott avstånd till varandra, på biografen Göta på Avenyn i Göteborg.

De kan bli en vinnare!

Vår kund Vanbruun har blivit nominerade till Årets e-handel i Retail Awards 2020. Det är 39 finalister i 13 olika kategorier och att ha blivit en av årets finalister är både imponerande och väldigt roligt.