E-handel för B2B i Magento

E-handel är inte bara för de som säljer kläder eller konsumentprodukter direkt till slutkonsument, utan det är extremt viktigt att även företag som säljer till andra företag har en välfungerande webshop. Många beställare förväntar sig ett enkelt och användarvänligt flöde för att kunna lägga ordrar när det passar dem. Vi har byggt flera framgångsrika webshopar för B2B och har stor vana av att skräddarsy E-handel för företag, något som är väldigt viktigt då det ofta är väldigt anpassade flöden och rutiner som skiljer sig mot vanliga webshopar när man ska sälja till andra företag online Professionella inköpare tar med sig krav och förväntningar ifrån sitt privata shoppande och förväntar sig att en webshop ska uppfylla de krav och behov som en vanlig konsumentshop har.
Det är väldigt viktigt att man tar reda på vad era kunder förväntar sig av en B2B e-handel för att kunna leverera rätt lösning och öka kundnöjdheten. Några viktiga punkter att tänka på är:

Enkelhet- Det måste vara enkelt att hitta rätt produkter och vara lätt att handla. Om kunderna hellre ringer eller i värsta fall faxar in beställningarna så är det något som är fel. Några sätt att förenkla processen är att erbjuda repeat orders, snabborderfomulär, sparade ordrar etc.

Anpassat- En befintlig B2B kund måste kunna logga in och se sina priser, sina produkter etc. De måste enkelt kunna lägga ordrar utan att behöva fundera. En B2B webshop måste anpassa sig efter era kunder, inte kunderna efter shopen.

Enkelt att administrera - För att shopen ska vara levande och lätt att hantera så är en koppling till affärssystem väldigt viktigt. Shopen ska vara en extra säljare och avlasta säljarna inte tvärtom.


Några av fördelarna med att bygga en skräddarsydd B2B webbshop i Magento med Webbhuset


  • Bättre service till kunderna. - Låt kunden bestämma när de vill handla.
  • Effektivisera säljarnas tid- Låt kunderna beställa förbrukningsmaterial, tillbehör etc direkt i webbshopen.
  • Ökad försäljning- Sälj mer med en extra kanal och gör det lättare för nya kunder att hitta era produkter

B2B kunder vi jobbar med