B2B-funktioner

I Magento B2B, en tilläggsmodul till Magento Commerce finns en samling av funktioner designade för att uppfylla de behov som ställs vid försäljning till företag. Den kombinerar Magentos styrkor inom B2C och lägger på funktionalitet såsom avancerad organisationsstruktur, offerter, snabbeställning, produktkataloger, krediter, inköpslistor, lagerhantering mm.

Avancerad organisationsstruktur

I tillägg till kund finns nu också företag, ett företag kan ha flera kunder kopplade till sig som i sin tur kan ha en struktur med olika rättigheter, dessa rättigheter kan exempelvis styra huruvida de kan lägga beställningar, se priser etc. Dessa sätts upp från Magentos frontend av kunden själva:

Diagram

Offerter

Möjliggör en kund att utifrån en kundvagn efterfråga en prisreduktion. Magento tillhandahåller sedan en process där en förfrågning kan hanteras från backend och en prisförhandling kan gå fram och tillbaka mellan kund och merchant tills ett konsensus har nåtts. Kunden kan sedan välja att checka ut med kundvagnen och få den eventuella prisreduktionen som har förhandlats fram.

Snabbeställning

Ett snabbare sätt att checka ut, där kunden snabbt kan skapa en lista med produkter. Antingen genom att söka upp produkter och lägga till i en lista eller direkt ladda upp en fil.

Quick order

Produktkataloger / Shared catalogs

I Magento finns möjligheten att dela in kunder i olika kundgrupper. Produktkataloger tar detta steget längre och ger möjligheten att skapa olika produktkataloger för olika kundgrupper. Detta gör det möjligt att ha kundspecifika priser och rabatter för olika kunder samt styra produktsortiment.

Magento tillhandahåller ett flexibelt administrationsgränssnitt där man enkelt kan administrera priser och produkter för olika kundgrupper.

Krediter

I B2B är det vanligt att företag handlar mot krediter. I Magento B2B finns stöd för detta, det går att tilldela en kredit till företag som de sedan kan räkna av mot i kassan när dom checkar ut. Denna är sedan enkel att synka mellan affärssystem för en komplett omnikanalsupplevelse.

Inköpslistor

Smidig hantering för att skapa och checka ut med listor av produkter. Det går att enkelt skapa olika listor för olika ändamål och snabbt lägga produkterna i kundvagnen.

Requisition

Lagerhantering

Multi source inventory (MSI) är inte begränsad till Magento Commerce utan finns tillgänglig även i Open Source. Den gör det möjligt att hantera flera lagerkällor för en butik. Ett vanligt use case är att man vill kombinera exempelvis sitt centrallager med sitt butikslager. En produkt kan tilldelas flera olika lagerkällor, dessa kombineras sedan ihop till ett lager som kan tilldelas till en viss webbshop:

Diagram 2

Vill du veta mer?

Hör av dig och boka in en träff så berättar vi gärna mer om våra tekniska lösningar!

Kontakta oss

Det oändligt skalbara fundamentet för att sudda ut gränserna mellan applikation och webbplats. Med Webbhuset Storefront får du blixtsnabba svarstider och en omnikanal-upplevelse utöver det vanliga.

  • Minimerar laddtider
  • En modern och elegant användarupplevelse
  • Eliminerar buggar
  • Appkänsla med push-notiser och offline-läge

Marknadsledande skalbart, kraftfullt och flexibelt API som kan dra nytta av all Magento:s funktionalitet och komplettera med dina innovationer. Webbhusets Magento Headless är bryggan mellan din affärsverksamhet och Magento:s möjligheter.

  • Integrerar dina behov med Magento:s styrkor
  • Ger Magento:s funktionalitet extra flexibilitet och dynamik
  • Låser upp dörren för kompletterande tekniker och lösningar

Moderna verksamheter har ofta en hel rad av olika IT-system som täcker olika behov. Webbhuset Integration Platform knyter dem alla samman och hanterar enorma mängder data utan att blinka.

  • Obegränsat antal kopplingar för import och export
  • Behandlar och berikar enorma mängder data
  • Loggning och backup som fångar upp variation och fel