Newbody

Unik ehandel i Magento


Newbody är Sveriges största företag när det handlar om försäljning via idrottsföreningar och skolklasser. Med devisen vinna-vinna så har de hjälpt tusentals lag och klasser att förverkliga drömmen om en skolresa eller ett cup-äventyr. Tack vare Newbody får idrottsföreningar och skolklasser chansen att tjäna pengar på ett enkelt, snabbt och tryggt sätt. Deras förtjänster bidrar till utveckling, gemenskap och många glada minnen.
Försäljning via klasser och lag har sett ungefär likadan ut de senaste 30 åren där man har tagit beställningar via kataloger och papper och penna. Newbody ville förändra detta och tänka nytt, en viktig del var att man på ett enkelt sätt kan nå ut till fler personer via tex mail, sociala medier mm för att underlätta försäljningen av produkterna och kunna samla in mer pengar.
Då man försökt att skapa en e-handel för detta tidigare men inte fått önskat resultat så var det extra viktigt att valet av plattform och leverantör blev rätt denna gången, därför valde de Webbhuset och Magento.
Detta var bakgrunden till att Newbody och Webbhuset började sammarbeta för att bygga upp ett nytt sätt att jobba med klass och lagförsäljningar. Lösningen blev en avancerad shop där varje skolklass och lag med några få knapptryckningar kan skapa sig en egen shop där de laddar upp lagbild, beskriver målet med sin försäljning. De lag och klasser som jobbar med shoparna kan tack vare verktygen som Webbhuset byggt på ett smart sätt marknadsföra shopen via t.ex. sociala medier och e-post för att på så vis nå ut till fler människor och sälja mer, på ett enklare sätt.
En annan utmaning som man hade var att allt behöver synka allting med sitt affärssystem Dynamics NAV därför har vi byggt en skräddarsydd integration till Microsoft Dynamics NAV. Slutresultatet blev en e-handel med avancerade funktioner och en helt unik lösning i Magento

Vill du veta mer hur vi byggde Newbodys skräddarsyda Magento?

Kontakta försäljningsavdelningen på telefon +46 31-303 67 01 eller via e-post info@webbhuset.se