Så arbetar vi

1. Förstudie och workshop

Innan vi börjar vårt programeringsarbete är det viktigt att vi lär känna ditt företag och dina kunder. Vi börjar med att sätta ihop en workshop där vi går igenom saker som företagets behov, målgrupp och hur webshopen ska profileras. Därefter går vi igenom användarflöden, det vill säga hur kunderna ska interagera och navigera för att enkelt genomföra köp, och även stimuleras till merköp. Det är också viktigt att vi får en förståelse för era interna flöden för att optimera och automatisera strukturen i er arbetsprocess. Slutresultatet blir en tydlig funktionsbeskrivning vilken blir vårt underlag när vi definierar en arkitektur.

2. Grafisk formgivning

Vi kan arbeta efter era skisser eller ta fram egna tillsammans med våra samarbetspartners. Värt att tänka på är att formgivning på webben handlar om mycket mer än estetik. Det handlar om att designa en sida som, inte bara ser bra ut, utan som även är så användarvänlig och funktionell som möjligt. Vi arbetar utifrån visionen att skapa sidor som fungerar, konverterar och som är responsiva, vilket är ett måste idag. Detta för att dina besökare ska få bästa möjliga användarupplevelse, oavsett om de använder sin dator, mobil eller surfplatta.

3. Utveckling/Systemarkitektur

Utifrån den framtagna funktionsbeskrivningen tar vi fram arkitektur för hur funktioner ska implementeras på bästa sätt. Dessutom utvecklar vi arkitekturen för att vara framtidssäker och skalbar.

4. Implementering av skisser

När designen är klar gör vi en så kallad markup, vilket innebär att vi implementerar de designade skisserna och kodar hemsidan i html och css.

5. Programmering

Vi konfigurerar och programmerar sedan all funktionalitet i Magento. Vi lämnar garanti för all kod och de funktioner vi utvecklar.

6. Testning

När vi gjort klart din webshop testar vi av all funktionalitet samt gränssnitt. Vi följer alltid Googles rekommendationer när det gäller stöd för olika versioner av webbläsare.

7. Leverans och vidareutveckling

Vid överlämning går projektet från en produktionsfas till en förvaltnings- och vidareutvecklingsfas. Ditt företag får då en supportansvarig som ansvarar för att hjälpa dig med eventuella frågor. Vid större projekt jobbar en av våra projektledare dedikerat med kontinuerliga avstämningar och uppföljningar. Det kommer ständigt nya moduler och tjänster och med jämna mellanrum diskuterar vi funktioner och design för att se hur din webshop kan utvecklas ytterligare. Vi har även samarbetspartners som kan arbeta för att driva och utveckla ditt företags marknadskommunikation och SEO.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.


info@webbhuset.se 031-303 67 00