Varför Magento är världens
största plattform

Blogg  / Varför Magento är världens största plattform

Magento är en av världens största e-handelsplattformar och har flera hundra tusen installationer över hela världen växer snabbt med både fler kunder och fler funktioner. Nedan är några anledningar till varför vi anser det vara världens bästa och största plattform

Funktionsrikt

Magento är en av världens största och mest använda e-handelsplattformar och man kan säga att den har allt man behöver “out of the box.”

Stort nätverk och community

Det finns ingen annan E-handelsplattform på Magentos nivå som har samma stora nätverk. Det finns över 300 000 Magentoutvecklare världen över och Magento har även världens största marketplace för moduler och tilläggsfunktioner, marketplace.magento.com. Magento är ofta den första plattformen som leverantörer inom ehandelinfrastruktur väljer att integrera mot och i stort sett alla stora marknadsföringsplattfomar, betalleverantörer, e-post verktyg, mm har färdiga moduler till Magento, något som ingen annan plattform kan mäta sig med. Detta gör att oavsett vilka krav ni kommer ha framöver kan de troligvis tillgodoses.

Open source

Magento-plattformen är baserad på open source. Det innebär att koden ligger publikt åtkomlig på internet och är fri att använda och modifiera för vem som helst. Lättåtkomligheten resulterar i en stor global bas av utvecklare vilket leder till en naturlig och snabb teknikutveckling. Idén med open source går ut på att man generöst och utan ersättning delar med sig av sina framsteg på nätet. Delning bidrar också till att skapa ett gemensamt mål: att arbeta för att Magento ska behålla sin position som den ledande plattformen. Tack vare detta kan du som väljer att arbeta med oss på Webbhuset känna dig trygg med att du får det absolut bästa verktyget för din e-handel, och att du får ta del av framtida uppdateringar och moderniseringar.

Lätt att anpassa

Magento har stora integrationsmöjligheter vilket gör det smidigt för ditt företag att utvecklas och expandera. På Webbhuset kan vi hjälpa dig med en mängd olika integrationer som gör att ni kan automatisera och effektivisera arbetet genom att slippa dubbelarbete i olika system. Vi utvecklar dessutom egna funktioner för att din e-handel ska bli så bra som möjligt. Genom omfattande benchmarking kan Webbhuset stolt säga att Webbhuset Integration Platform kan hantera större mängder data på kortare tid än någon annan integrationsmotor vi jämfört med. Dessutom har vi genom arkitektiska beslut skapat ett system med fullständig modularitet och flexibilitet för att snabbt kunna integrera nya system eller anpassa redan existerande. Läs mer om vår integrationsplattform här. De flesta företag använder någon form av affärssystem. Magento är väl förberett för de flesta varianter av externa system och vi på Webbhuset kan se till att din e-handelslösning kommunicerar smidigt med till exempel Pyramid, SAP, NAV, Jeeves, Visma, Specter, Garp och Microsoft Dynamics. När det kommer till betalningar över internet är säkerhet, flexibilitet och enkelhet av största vikt. Med Magento e-handel kan vi integrera en mängd välkända och uppskattade betallösningar som Paypal, Swish, Adyen, Payex, Nets, Klarna, SveaWebPay, Payer,med flera i din e-handel.

Skalbart och Dynamiskt

Redan från start levererar vi Magentos plattform med mycket funktioner du behöver för er e-handel. Men i takt med att din e-handel växer kan vi även bygga ut den. I plattformen finns stöd för olika valutor, flera språk och modifierbar produktvisning och vi levererar även topplistor, lagerstatus, filtrerade sökningar, produktattribut och mycket mer. Så länge du använder Magento kommer du inte att behöva byta plattform, även om de yttre förutsättningarna förändras. Vi har byggt många helt skräddarsydda lösningar med funktionalitet som inte finns färdig i någon e-handelsplattform.

Starka ägare

I maj 2018 så köptes Magento upp av Adobe som kanske mest är kända för sina produkter tex Photoshop, PDF, Adobe Flash mm. Men Adobe har även under de senaste åren fokuserat på enterprise-lösningar för digital marknadsföring och analys. Med över 22 000 anställda och en omsättning på 11,7 miljarder dollar så är de en otroligt stark ägare till Magento och ser till att utvecklingen av plattformen kommer att gå snabbare och göra den starkare än någonsin.

Kontakta gärna oss med frågor kring Magento eller hur vi skulle kunna hjälpa er med de önskemål som ni har för er ehandel.

Nyanställd

Gentiana har flera års erfarenhet av projektledning och hennes kompetens har byggts upp utifrån många år i textil- samt IT-branschen.

Vi minns Magentodagen 2020!

Denna veckan var det planerat att ha vårt årliga evenemang på Posthotellet i Göteborg - Webbhusets Magentodag!

Rekordökning

Att det skulle bli en ökning under julhandeln var inget vi tvekade över men att det skulle bli en 50 procent ökning gentemot fjolåret hade vi inte vågat hoppas på.