B2B e-handel i Magento

Digitalisera er affärsmodell med en E-handelslösning på Headless Magento och WH Storefront. Detta ger er verksamhet en kraftfull dynamisk, och skalbar e-handelslösning, skräddarsydd med era innovationer.

Med Webbhuset Ecom på Magentos plattform får du en dynamisk, kraftfull och skalbar lösning som lyfter din verksamhet direkt in i framtidens e-handel. WH Ecom är extremt väl anpassad för att hantera de krav som en B2B e-handlare ofta står inför.

Webbhuset har över 20 års erfarenhet av att bygga skräddarsydda e-handelslösningar och har jobbat med Magento sen 2008. Tack vare vår vana att bygga skräddarsydda E-handelslösningar och att vi alltid tagit oss an de mest komplexa utmaningarna är vi experter på e-handel för B2B. Sedan flera år är B2B e-handel något som vi fokuserar särskilt på då vi vet att man ofta har andra och mer komplexa krav än en “vanlig” E-handel mot konsumenter.

Vi har byggt flera framgångsrika webshoppar för B2B, vilket gett oss stor erfarenhet av att skräddarsy E-handel för företag. Detta ser vi som en otrolig styrka då det ofta är väldigt anpassade flöden och rutiner, som skiljer sig mot vanliga webshoppar. Professionella inköpare tar med sig krav och förväntningar från sitt privata shoppande och förväntar sig att en webshop ska uppfylla de krav och behov som en vanlig konsumentshop har.

En webshop för B2B har ofta andra krav och behov på sig. Det är såklart viktigt att man ökar försäljningen men det är ofta som vi även kan bidra med andra vinster, som är minst lika viktiga. En bra E-handel ska minska administrationen internt genom smarta flöden och förenklade beställningsflöden. tex ser vi ofta att man kan frigöra säljarnas tid om man låter e-handeln ta hand om merbeställningar, repeat-order, returordrar, påfyllnadsbeställningar etc. På så vis kan säljarna fokusera på att ta in nya kunder.

Många B2B-företag, tillverkande företag, industrier med flera, är ovana beställare när det gäller E-handelstjänster. Det går inte att överdriva vikten av att man gör ett bra förarbete när man ska bygga en webshop. Dock är det svårt om man inte har erfarenhet eller har gjort det många gånger innan. Vi hjälper därför till med att reda ut och kravställa vad ni i er verksamhet behöver, tack vare vår erfarenhet av att bygga e-handelslösningar i Magento för B2B företag så vet vi ofta vilka krav och vilka förväntningar era kunder har på en e-handel. Det ligger i vårt DNA att driva och leverera komplexa it- och e-handelslösningar, då vi gjort det med framgång i över 20 år.

Tack vare vår kunskap inom e-handel och vår tekniska kompetens kring att lösa problem som andra leverantörer inte kunnat hantera, har vi haft nöjet att leverera projekt till några av Sveriges och världens största och inom sin bransch ledande företag. Bland annat har vi byggt en B2B lösning åt L'oreal med en integration till deras affärssystem SAP. Vi har byggt en fullt integrerad (med NAV) beställnings- och underhålls-portal åt Actic, som är en av Sveriges största gymkedjor.

Läs mer om vilka funktioner som gör Magento perfekt för B2B

Vill du veta mer?

Hör av dig och boka in en träff så berättar vi gärna mer om våra tekniska lösningar!

Kontakta oss
Loreal

Det oändligt skalbara fundamentet för att sudda ut gränserna mellan applikation och webbplats. Med Webbhuset Storefront får du blixtsnabba svarstider och en omnikanal-upplevelse utöver det vanliga.

  • Minimerar laddtider
  • En modern och elegant användarupplevelse
  • Eliminerar buggar
  • Appkänsla med push-notiser och offline-läge

Marknadsledande skalbart, kraftfullt och flexibelt API som kan dra nytta av all Magento:s funktionalitet och komplettera med dina innovationer. Webbhusets Magento Headless är bryggan mellan din affärsverksamhet och Magento:s möjligheter.

  • Integrerar dina behov med Magento:s styrkor
  • Ger Magento:s funktionalitet extra flexibilitet och dynamik
  • Låser upp dörren för kompletterande tekniker och lösningar

Moderna verksamheter har ofta en hel rad av olika IT-system som täcker olika behov. Webbhuset Integration Platform knyter dem alla samman och hanterar enorma mängder data utan att blinka.

  • Obegränsat antal kopplingar för import och export
  • Behandlar och berikar enorma mängder data
  • Loggning och backup som fångar upp variation och fel