Scanfast

ScanFast är ett rikstäckande familjeföretag med rötterna i Bohuslän och Uddevalla på den svenska västkusten. Verksamheten utgörs av en lösningsorienterad direktförsäljning till alla typer av byggföretag och byggindustrier i Sverige.

Besök sida

Scanfast bakgrund

Bakgrund

Scanfast hade en gammal hemsida där man hade påbörjat en produktkatalog men som inte blivit lyckad, detta ville man byta ut helt hållet. De vill ha en webbshop med en ny design och integration mot Pyramid. Ett mål är att säljarna skall kunna använda systemet som ett arbetsverktyg och att kunderna själva ska kunna utföra flertalet tjänster och hitta information relaterat till sin verksamhet. Den nya E-handeln ska vara en förlängning av Scanfasts affärsmodell som bygger på direktförsäljning, den ska alltså inte ersätta, utan komplettera närvaron hos kunderna och avlasta säljarna från en del administrativt arbete som kunden kan- och i många fall vill göra själv.

Uppdraget

Scanfast ville skapa en kanal för digital marknadsföring och visa upp en aktuell och professionell bild av företaget vilket inte har gjorts på ett tillfredsställande sätt tidigare. Man vill ha en kundportal för att förekomma och serva en yngre generations inköpare som gärna beställer i telefonen/ipaden eller på laptopen och ser det som en enklare rutin än att ringa till en säljare. Lösningen behöver vara flexibel och något som man kan växa med i flera år framåt.

Scanfast lösning

Lösning

Genom en snabb och dynamisk integration mot affärssystemet Pyramid så har vi löst problemet man haft tidigare då sortimentet på sidan inte varit aktuellt och o-uppdaterat. Då verksamheten bygger på att ha en stark lokal närvaro och kunniga säljare som kan hjälpa kunderna att hitta rätt lösning var det viktigt att E-handeln ska kunna stötta säljarna i deras arbete och vara ett verktyg för att skapa merförsäljning snarare än en konkurrent till säljkåren. Tack vare WH-Ecom kunde vi bygga hela webshopen som en SPA (Single page app) och kunde därmed ersätta den app som säljarna tidigare arbetat med och Scanfast behöver således bara jobba med ett system som löser alla deras behov.

Integration mot affärssystemet Pyramid

Scanfast använder affärssystemet Pyramid, här hanterar de en komplex struktur av master data inom flera områden. En avancerade kundstruktur där kunder är kopplade till organisationer med olika prislistor, leveransadresser, kontaktuppgifter och villkor. Produkter är indelade i olika kategorier, har flera fält med data och produktinformation såsom lagersaldo, produktdokument, priser mm. Med hjälp av Webbhuset Integration Platform läses denna struktur in i Magento. Detta möjliggör bland annat kundspecifika priser och detaljerad produktinformation i e-handeln. Ordrar synkas i båda riktningar, vilket ger en omnichannel-upplevelse för kunderna, där de exempelvis kan lägga en order utanför e-handeln och sedan följa dess orderstatus via sitt konto.

Vill du veta mer?

Hör av dig och boka in en träff så berättar vi gärna mer om oss och våra tekniska lösningar!

Kontakta oss