Webbhuset - Collector Magento 2 checkout

Collector är en nytänkande och innovativ digital bank med en portfölj av finansiella lösningar både för företag och privatpersoner. För e-handlare erbjuder Collector bland annat en betalningslösning, Collector Checkout.

Besök sida

Collector

Bakgrund

Collector är en nytänkande och innovativ digital bank med en portfölj av finansiella lösningar både för företag och privatpersoner. För e-handlare erbjuder Collector bland annat en betalningslösning, Collector Checkout. Collector Checkout är en mycket attraktiv lösning för både B2C och B2B.Collector Checkout B2C

Collector Checkout B2C ger fördelar för dig som e-handlare och även för slutkunden.

Några fördelar för slutkunden
  • Välj mellan de mest populära betalsätten
  • Möjligt att betala med Swish
  • Bank- och kortbetalning utan att behöva lämna sidan
  • Responsiv - lika tydligt och enkelt i mobilen som på datorn
  • Faktura med förlängd betaltid eller delbetalning
Några fördelar för e-handlarna
  • Utbetalning nästföljande bankdag
  • Inga fasta avgifter
  • Alla betalsätt – ett avräkningsflöde

Läs mer om Collectors B2C lösning härCollector Checkout B2B

I sin Collector Checkout B2B har Collector gjort företagsköp lika enkelt som B2C köp och lagt på en rad ytterligare funktioner för att gynna både e-handlare och slutkunder.Läs mer om Collectors betallösning för B2B här

Utmaningen

Collectors checkout laddas i en iframe på kassasidan och hanterar därifrån betalning och orderläggning. Collector kom till Webbhuset för att bygga en Magento betalningsmodul för Collector Checkout som e-handlare som använder Magento kan installera. Collector hade en Magentomodul sedan tidigare, men som de upplevde skapade mycket problem under boarding-processen och var instabil, vidare var den svår att utveckla vidare på. Collector bestämde sig för att bygga en ny modul tillsammans med Webbhuset som är rustad för framtiden.

Collector losning

Lösning

Baserat på en omfattande kravspec och planering utfördes projektet agilt med korta feedbackloopar. Målet var att utveckla en modul som var byggd enligt Magentos standarder och som passar ihop med maximalt antal Magentoinstanser. Med nära samarbete med Collector samt vår erfarenhet av att bygga Magentomoduler skapade vi Collector Magento 2 Checkout som finns tillgänglig för alla e-handlare att ladda ner och installera via github. Detta är en levande modul där ny funktionalitet läggs på i takt med att Collectors kunders krav förändras och ökar. Det senaste tillskottet är en integration av Collectors fraktcheckout som gör det möjligt för e-handlare att konfigurera sina fraktsätt via Unifauns fraktväljare och sedan välja frakt direkt från checkouten i Collectors iframe, detta synkas sedan till Magento.

Se hur e-handelsjätten Topformular utökade sin kassalösning med fler leveransalternativ vilket ledde till att kundupplevelsen lyftes markant. Vi på Webbhuset har byggt denna integration till Magento på beställning av Collector.

Läs mer om Collector-modulen

Resurser

Är du e-handlare och vill veta mer om Collector, rekommenderar vi att läsa vidare på Collectors egna hemsida och ta kontakt med deras Merchantteam. Vill du se mer av modulen har vi en demosite uppsatt där det går att se checkouten live. Vill du ladda ner och installera modulen så ligger den på github, installationsinstruktioner finner du här.