Ekeby Möbler

Ekeby möbler är ett familjeägt bolag som startade 1980 och ligger i Ekeby, en bit utanför Helsingborg. Ekeby är ett av de ledande möbel- och inrednings-varuhusen i Sverige, man har Idag ca 50 anställda och 10 000 kvm utställningsyta.

Besök sida

Ekebymöbler gammla sajten

Utmaningen

Ekeby hade en befintlig e-handel i Magento 2 innan de kom till oss, den var långsam och hade väldigt mycket buggar och var därav svår att jobba med. De upplevde inte att de fick den hjälp de behövde. Detta resulterade i att de tappade kunder, och försäljning. Ekebys behov var också att få en långsiktig och en proaktiv samarbetspartner som effektiviserar och kommer med lösningsförslag. Där kommer Webbhuset in i bilden.

Före

2020-02-19

Efter

2020-02-20
12

Prestanda

92

Prestanda

30

Accessibility

98

Accessibility

88

Seo

100

Seo

Lösningen

Då den gamla Magento installationen inte var tillräckligt bra, bestämdes i ett tidigt skede att det skulle vara mer tids och kostnads -effektivt att bygga om allting från grunden och börja om på nytt.

Tack vare Webbhusets dynamiska och kraftfulla sätt att bygga e-handelslösningar kan e-handeln lätt växa utan problem. Läs mer om Webbhuset Ecom.

Sidan är byggd med en teknik som heter SPA (single page app) för att få en snabb responsiv sida och för användaren lätt att kunna navigera och hantera sajten. En SPA innebär att man bara hämtar bara det innehåll användaren behöver och man behöver inte ladda om när man hoppar mellan sidorna. Vi använder en egenbyggd Storefront som SPA lösning.

Webbhuset har även byggt en integration mot affärssystemet Garp för att underlätta hanteringen av ordrar, produkter, lagersaldo mm. Garp-Integrationen byggdes på Webbhusets integrationsplattform för att ge Ekeby bästa tänkbara integration.

En framtidssäker innovativ plattform

Sidan har en otroligt snabb filtrering och sökfunktion som är en del av WH-Ecom och som är väldigt viktigt när man har så mycket produkter som Ekeby möbler har.

Bildoptimering har gjorts för att bilderna ska laddas snabbare. Bilderna skalas om och komprimeras så att alla är i samma storlek för maximal prestanda. Vi har utvecklat en lösning för bildoptimering där en algoritm kan göra bilderna mer är 40% mindre än vad man kan med Magentos standard optimering, med lika bra kvalitet.

Ett gediget SEO arbete har gjorts tillsammans med med Ekeby och deras samarbetspartner för SEO för att förstå och tillämpa rätt lösningar för att få förbättrad ranking i samband med bytet av system.

Sidan är byggd i programmeringsspråket ELM vilket gör att vi har en robust kod som eliminerar buggar. Fördelarna med att bygga i Elm är att vi lätt kan bygga på features och få e-handeln att växa och kunna vidareutveckla och växa med kundens önskemål utan att det påverkar befintlig funktionalitet.

Målet med e-handeln är att växa nationellt och så småningom internationellt.

Ekebymöbler nya sajten

Resultat

Mätningar med tex Googles mätverktyg Lighthouse visar att vi ökar markant på flera områden. Prestandapoängen ökar från 12 till 92 poäng. “Accessibility” ökar från 30 till fantastiska 98 poäng. “Best practices” hade tidigare inget resultat i mätningarna men ligger nu på fantastiska 100 poäng. Även Seo har gått från 88 till full pott på 100. Försäljningen ökade till mer än det dubbla och redan första månaden slog Ekeby nytt försäljningsrekord! Kunderna stannar längre på sajten och antalet besökare dubblerades vid lanseringen. Sidladdningar blev mer än dubbelt så snabba vilket är en fantastisk förbättring.

Vill du veta mer?

Hör av dig och boka in en träff så berättar vi gärna mer om oss och våra tekniska lösningar!

Kontakta oss