Elfynd

El-fynd har sedan starten 2001 arbetat med att erbjuda de absolut lägsta priserna inom hemelektronik. Genom att köpa in produkter med emballageskador kan man erbjuda låga priser och ett miljövänligt sätt att handla då man ger produkterna nytt liv.

Besök sida

Elfynd story

Bakgrund

När Elfynd kom till Webbhuset hade man kört Magento i några år och behövde uppgradera till Magento 2. De valda samtidigt att byta leverantör då de inte nöjda med den dåvarande Magento-partnern utan vill hitta en mer seriös och allsidig leverantör som kunde hjälpa dem att fortsätta växa i snabb takt.

Utmaningen

Tack vare den speciella affärsmodellen att sälja produkter som har en emballageskada och som med stor sannolikhet annars hade skrotats så krävs det att varje produkt granskas och godkänns för försäljning. Det innebär också att man har en stor manuell handläggning av produkter och stort flöde av nya produkter som snabbt måste ut till försäljning. Detta gör att man enkelt och effektivt behöver kunna hantera produkter i Magento.

Då implementationen av Magento 1 bedömdes bristfälligt kodad av Elfynds tidigare leverantör bestämdes vara mest effektivt att sätta upp en helt ny Magento 2. Då det handlar om skadade artiklar måste ett stort antal SKU hanteras då varje produkt blir unik. Lösningen behövde därför integreras till externa system där produktdata kommer ifrån för att minimera administrationen. En annan utmaning i tidigare lösning var att bilder levererades i Webp -format vilket innebar mycket administrativ handpåläggning i form av klippande och klistrande för personalen.

Elfynd solution
elfynd losning

Lösning

Tack vare Webbhusets WH E-com lösning kunde vi snabbt sätta upp en helt ny Magento och anpassa den helt efter Elfynds krav och behov. Vi har bland annat gjort flera specialanpassningar i admin för att kraftigt underlätta administrationen av produkter och ordrar enligt det arbetssätt som Elfynd har.

Produktintegrationen med komplex datastruktur löstes med Webbhusets integrationsplattform (WH-IP) vilket möjliggjorde en snabb väg för produktdata från externt system till publicering på sajten med minimal administration.

Genom att använda WH-storefront fick man en ny, snabbare och modernare upplevelse för kunderna. Detta ger även en mer flexibel arkitektur vilket kan medföra stora fördelar i Elfynds lösning. Hastighet, UX, förbättrade filter och att göra det enklare att handla är andra förbättringar som gjordes i samband med nylanseringen av sidan, samtidigt som man har velat behålla enkelheten. Även stödet för Webp -bilder är inbyggt i lösningen och WH-Storefront känner av besökarens webbläsare och kan konvertera till jpeg-bilder för webbläsare som inte stödjer Webp.

WH-storefront är helt utvecklad i programmeringsspråket Elm vilket kompileras till en javascript-applikation när det sätts i produktion. Detta gör att man kan hålla en väldigt hög kvalité och kompilatorn ser till att buggar i produktionsmiljön minimeras.

Resultat

Resultat blev en snabb, framtidssäker, lättadministrerad site som har sparat mycket tid för personalen och bidragit till att öka försäljningen online under många år framåt.

Då Elfynd konkurrerar på pris så var det mycket viktigt att synas i prisjämnförelsesajter. Lösningen inkluderade därför produktflöden till Google shopping och Facebook.