L'Oréal

L'Oréal är världens största kosmetik- och hudvårdskoncern och ha ett flertal starka varumärken som tex Biotherm, Kiehl's, Diesel, YSL, med flera. Man omsatte 2019 €29.87 miljarder.

Besök sida

temp

Bakgrund

När L'Oréal kom till Webbhuset hade man testat ett flertal olika Magentoleverantörer som inte kunnat leverera en bra lösning på deras största utmaning, en stor mängd unika pris och produktlistor som skulle integreras med deras affärssystem SAP.

Efter att vi gjort en kodgranskning av deras dåvarande lösning och hittat ett stort antal brister och dåliga lösningar, blev slutsatsen att vi var tvungna att börja om med en ren Magento och göra rätt från början.

Loreal

Utmaningen

Efter en utredning i samarbete med L'Oréals SAP konsulter så kom vi fram till att det skulle vara bäst om Webbhuset hanterade hela integrationen då det skulle vara smidigare att göra ändringar i L'Oréals integrationsmotor än i SAP.

SAP har en rad olika undantag och regler som vi var tvungna att ta hänsyn till när vi byggde integrationen, L'Oréal har också en stor och komplex produktstruktur som är uppbyggd i SAP som måste följas.

Resultat

Idag har man en fullt integrerad E-handel som servar flera tusen frisörsalonger i hela norden, vi har byggt ett flertal unika funktioner för L'Oréal så att deras kunder ska kunna hitta och handla produkter på bästa sätt, bland annat en avancerad kampanjstruktur.